Hartige taart met kip en dragon
bereiden
Ingrediënten
- ½ blokje kippenbouillon
- 300 g kipfilet
- 100 g kleine witte uitjes of sjalotjes
- 1 bosje dragon
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle crème fraîche (verse, dikke room)
- 80 g magere koffiemelk
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Los het blokje kippenbouillon in een pan met 500 ml warm water op. Doe hier de kip, de gepelde uitjes en de dragon bij. Kook het geheel ongeveer 15 minuten. Laat de kip uitlekken en trek het vlees uit elkaar in stukjes. Leg de kip in een ovenschaal samen met de uitjes en de dragon.
Klop in een kom de eieren los samen met de crème fraîche en de koffiemelk. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal. Bak het gerecht gedurende 15 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade.
Kookboek
Het recept 'Hartige taart met kip en dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetkoken
diverse auteurs
Genieten van lekker en evenwichtig eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Dit budgetkookboek biedt je een schat aan gezonde recepten om de hele familie te doen
... lees verder © Uitgeverij Lannoo