Hartige taart met visragout
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
bevat per portie
- 760 kcal
- 34 g eiwit
- 51 g vet
- 42 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml gezeefde tomaten
- 200 g kabeljauwfilet, in stukjes
- 8 takjes dille, fijngeknipt
- 75 g garnalen
- 1 eetlepel gembersiroop
- ½ bekertje crème fraîche
Bereiden
Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Vet een lage taartvorm in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Bekleed de taartvorm hiermee. Prik de bodem op verschillende plaatsen in. Leg een stuk bakpapier in de vorm en stort hem vol met rijst of peulvruchten als blindbakvulling. Bak de bodem ca. 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de taart nog 5 minuten.
Smelt de boter. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de gezeefde tomaten en 50 ml water toe. Blijf roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat. Voeg de stukjes vis toe en laat ze in ca. 3 minuten gaar worden. Voeg de dille toe. Roer de garnalen, de gembersiroop en de crème fraîche erdoor. Verwarm de ragout nog even en breng hem op smaak met zout en peper.
Neem de taartbodem uit de oven. Schep de ragout in de vorm. Garneer met een toefje dille.
Extra benodigd
Taartvorm (doorsnee ca. 22 cm), bakpapier
Bron
Het recept 'Hartige taart met visragout' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com