Speculaas
- 40 speculaasjes
- 25 min
- waardering 7,9
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 350 g bruine basterdsuiker
- ½ zakje bakpoeder
- 4 eetlepels speculaaskruiden
- 100 g boter, in stukjes gesneden
Voorbereiden
Roer in een kom de bloem, de bruine basterdsuiker, 1 snufje zout, het bakpoeder en de speculaaskruiden. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk 100 ml water toe en maak een bal van het deeg. Wikkel deze in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er met een steekvormpje koekjes uit. Leg de speculaasjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 13 minuten in de oven.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier, steekvormpje
Kookboek
Het recept 'Speculaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine koekjes
Ilona Chovancova
Zelfgebakken zandkoekjes, krakelingen, speculaasjes, biscotti of schuimpjes: in dit heerlijke bakboekje vind je dertig koekjes-recepten die heel goed van... lees verder
© Uitgeverij Becht