Madeleines met groene en rode pesto

  • 28 madeleines
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • voor de groene pesto
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 zakje Parmezaanse kaas van 120 g
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • voor de rode pesto
  • 100 gedroogde tomaten
  • 1 zakje Parmezaanse kaas van 120 g
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • basisingrediënten
  • 100 g witte bloem
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 mespuntje kruidenzout en zwarte peper
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 20 g gesmolten boter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels melk

Voorbereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag; laat ze langzaam bruin worden zonder dat ze verbranden (dat gebeurt snel).

Mix alle ingrediënten voor de groene pesto tot een groene pasta. Mix alle ingrediënten voor de rode pesto tot een rode pasta.

Meng de basisingrediënten met een garde door elkaar. Verdeel het deeg in tweeën, doe 1 eetlepel groene pesto bij de ene helft en 1 eetlepel rode pesto bij de andere. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over deze twee helften. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg.

Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 5 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.

Extra benodigd

Minimadeleinevorm

Opmerking

Voor goed gerezen madeleines moet er een temperatuurschok ontstaan tussen het ijskoude deeg en de hete oven. Het is belangrijk de vakjes van de minimadeleinevorm goed in te vetten.

Kookboek

Het recept 'Madeleines met groene en rode pesto' is afkomstig uit het kookboek...

Madeleines

Sandra Mahut

Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Madeleines recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!