Madeleines met pepermunt en chocolade
- 28 madeleines
- 20 min
- waardering 7,6
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 150 g suiker
- 150 g gezeefde biologische bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 g zachte boter
- 2 eetlepels melk
- 2 takjes munt, heel fijn geknipt
- 10 After Eights, in hele kleine stukjes
Voorbereiden
Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen.
Voeg de twee heel fijn geknipte takjes munt toe en meng goed door elkaar. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg en steek er een paar stukjes After Eight in.
Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.
Extra benodigd
Minimadeleinevorm
Kookboek
Het recept 'Madeleines met pepermunt en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Madeleines
Sandra Mahut
Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder
© Uitgeverij Becht