Rolletjes van brickdeeg met tapenade en sesamzaadjes
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 pak brickdeeg (10 vellen)
- 1 handvol geroosterde sesamzaadjes
- 150 g tapenade van zwarte olijven
- 150 g tapenade van olijven en zongedroogde tomaten
Bereiden
Zet een kommetje met wat olijfolie klaar en een borsteltje.
Haal een brickvel uit de verpakking en snijd het in tweeën. Smeer de binnenkant in met olijfolie en bestrooi met wat sesamzaadjes. Leg drie koffielepels tapenade langs de rechterlengte van het brickvel. Maak met je vingers een rolletje van de tapenade over de volledige lengte en rol dan het vel stevig op. Leg meteen op een stuk bakpapier. Werk de rest op dezelfde manier af.
Wil je liever kleinere rolletjes, snijd het vel dan nog eens in tweeën en pas de hoeveelheid tapenade aan.
Zet de rolletjes 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C of tot de rolletjes lichtbruin kleuren en krokant zijn. Bewaar ze op keukenrol.
Ook de volgende dag kun je ze nog gerust opeten: als ze niet meer krokant zijn, zet ze dan nog even kort in de oven. Maak er vooral genoeg klaar, want ze zijn zo op!
Extra benodigd
Bakpapier
Brickdeeg
Verwerk brickdeeg vel per vel en laat de rest in de verpakking zitten of bewaar die onder een vochtige doek, want het deeg droogt heel snel uit omdat het zo dun is.
Kookboek
Het recept 'Rolletjes van brickdeeg met tapenade en sesamzaadjes' is afkomstig uit het kookboek...
Puur eten 2
Pascale Naessens
De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint
... lees verder © Uitgeverij LannooOverige bakrecepten tips
Reacties op dit recept
- E. Heerlijk mediterraans hapje!