Pepernoten van havermout

  • 30 stuks
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 175 g havermeel
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • 60 g kokosolie
  • 5 Asphikan dadels, zonder pit, in stukjes
  • 2 eetlepels dadelstroop
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel baksoda
  • snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel tot een stevig deeg.

Vorm 30 kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak ze in ca. 15 minuten mooi bruin.

Extra benodigd

Bakpapier, keukenmachine met kneedhaak

Kookboek

Het recept 'Pepernoten van havermout' is afkomstig uit het kookboek...

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pepernoten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!