Perentaartje met amandelspijs
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 2 rijpe, stevige handperen
- stukje amandelspijs
- zonnebloemolie
Bereiden
Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in mooie partjes. Verkruimel wat amandelspijs over de plakjes bladerdeeg en druk hier de partjes peer in, zodanig dat je de vorm van de halve peer blijft zien.
Verwarm de olie in de koekenpan en leg het bladerdeegtaartje in de pan. Misschien passen er twee in. Laat de taartjes op een laag vuur in een paar minuten gaar worden. Druk de peer halverwege nog een keertje stevig aan en bak ook de andere kant kort. Serveer warm, lauw of koud.
Kookboek
Het recept 'Perentaartje met amandelspijs' is afkomstig uit het kookboek...
Outdoor Cooking
Lotje Deelman
Buiten eten is het lekkerste dat er bestaat. Aan het einde van een warme dag spaghetti met zeevruchten eten voor je tent, terwijl de zon nog nagloeit op je wangen
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom