Mini preitaartjes
bereiden
Ingrediënten
- 10 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
- 300 g voorgesneden prei
- 3 eieren
- 1 bakje mascarpone (250 g)
- 100 g Hollandse gatenkaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd uit het deeg met behulp van een schoteltje (10 cm Ø) 10 rondjes. Leg elk plakje in een holte van de muffinvorm en druk het deeg aan. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
Kook de preiringetjes 5 minuten in water met zout beetgaar. Laat de prei in een zeef afkoelen.
Klop de eieren los in een kom en kluts de mascarpone erdoor. Voeg wat zout en peper toe. Schep de kaas en de uitgelekte prei erdoor.
Schep het preimengsel op het deeg in de holtes. Plaats de muffinvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze meteen of laat de taartjes afkoelen en warm ze later op in de oven. Overgebleven taartjes kun je invriezen.
Extra benodigd
Muffinvorm met 12 holtes of 10 taartvormpjes (8-10 cm)
Variatietip
Met witte asperges (beetgaar, in dikke plakjes) en reepjes boerenham. Met Hollandse garnalen, blokjes tomaat (ontveld, zonder zaadjes) en peterselie. Met beetgare/ontdooide doperwten en reepjes katenspek.
Kookboek
Het recept 'Mini preitaartjes' is afkomstig uit het kookboek...
Hapas
Ingrid van Koppenhagen & Yolanda van der Jagt
Speciaal voor iedereen die wel eens wat anders wil presenteren dan die eeuwige kaasblokjes met worst en olijven. In meer dan 50 recepten wordt met Hollandse... lees verder
© De Boekenmakers