Quiche met broccoli en gerookte zalm
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 pakje uitgerold kruimeldeeg
- 1 stronkje broccoli, in roosjes
- 2 eieren
- 200 ml volle room
- 1 koffielepel gedroogde dille
- 200 g gerookte zalm, in reepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakvorm met het deeg. Prik enkele keren met een vork in de bodem.
Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en dille.
Verdeel de zalmreepjes over de taartbodem. Giet het eiermengsel erover. Leg hierop de broccoliroosjes.
Bak de quiche 30 minuten in de oven. Haal de quiche zo vlug mogelijk uit de bakvorm en dien hem warm op.
Extra benodigd
Ronde bakvorm
Kookboek
Het recept 'Quiche met broccoli en gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetkoken
Marleen van Gaver
Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs
... lees verder © Standaard Uitgeverij. Beeld: Martin Turzak | Shutterstock.comQuiche tips
Reacties op dit recept
-
Conny
Je kunt om geld te besparen heel goed zalm uit blik nemen. Eventueel wat roomkaas toevoegen. Heerlijk!
- marjo Een vraag: doe je er dan ook volle room door?
- Eva Erg simpel en erg lekker. Had er inderdaad wat roomkaas in gedaan; heerlijk.
- Rita Wij hebben de deeg 15 minuten voorgebakken in de oven en de room vervangen door mascarpone. Heel lekker!
-
Gerrit
Let op: kruimeldeeg is geen kruimeldeeg uit het pak appelkruimeltaart! Daar zit suiker in.
- Ellie Dat zullen de meeste bezoekers van Okoko zelf ook wel weten denk ik. Gewoon een pak Koopmans hartig taartdeeg gebruiken en klaar is Kees.
- Monika Een heerlijk recept en heel erg makkelijk te maken. Ik heb de tip gevolgd het deeg voor te bakken. Het resultaat: een heerlijk krokante korst.
-
Linda
Al meerdere malen gemaakt, is echt een favoriet hier. Alleen staat die bij ons altijd langer dan een uur in de oven omdat ie zo nat blijft. Iemand tips?
- Cornelia Gaatjes in de bodem prikken met een vork, dan de bodem voorbakken. Misschien paneermeel op de bodem en dan de uitgelekte broccoli?