Jamie Oliver: rabarbertaart
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- bloem, om te bestuiven
- ca. 200 g kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 ei
- 200 g rabarber
- 2 volle eetlepels lichtbruine, fijne tafelsuiker
- 1 sinaasappel
- een stuk verse gemberwortel van 2 cm
- 1 theelepel vanillepasta of -extract
- 125 g crème fraîche
- 150 g custard van goede kwaliteit
Bereiden
Verhit de oven tot 190 °C (gasovenstand 5). Zet een kleine steelpan op matig vuur.
Bestuif een schoon bakblik met bloem. Rol het bladerdeeg uit tot het 20 × 20 cm is. Leg het in het bakblik. Druk het deeg goed in de hoeken en maak er rondom langs de rand sneetjes van ongeveer 1 cm in. Kerf het oppervlak van het deeg met een scherp mesje kruislings in. Klop het ei in een kommetje los en kwast er het deeg mee in. Zet het deeg ongeveer 20 minuten boven in de hete oven.
Snijd de rabarber in ongeveer 1 cm dikke plakjes en doe ze met de suiker in de kleine steelpan. Rasp er met een fijne rasp de schil van een halve sinaasappel over. Schil en rasp het stuk gemberwortel bij de rabarber in de pan. Schep er een theelepel vanillepasta bij. Leg de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren. Draai het vuur onder de gare rabarber uit en laat de pan zonder deksel staan om het mengsel op te laten stijven.
Haal het bladerdeeg, dat onderhand prachtig goudbruin zou moeten zijn, uit de oven en druk het midden van het deeg een beetje plat met je handen of met een brede spatel. Laat het een paar minuten afkoelen en leg de millefeuille op een plank of schaal.
Schep het grootste deel van de crème fraîche en de custard in de bladerdeegbodem. Schep er een laag gestoofde rabarber en een tweede laag crème fraîche en vla op, zet de millefeuille op tafel, en laat je gasten zelf een stuk opscheppen.
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: rabarbertaart' is afkomstig uit het kookboek...
Jamie in 30 minuten
Jamie Oliver
Jamie laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten. 'Jamie in 30 minuten' bewijst dat dat met een paar handige... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus