Speculoos met chocolade

10 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 210 g bloem
  • 50 g speculaaskruiden
  • 2 g bakpoeder
  • 120 g bruine suiker
  • 3 g zout
  • 2 eieren
  • 215 g boter
  • 96 g bakvaste chocolade
  • 100 g amandelschilfers

Bereiden

Meng voor het deeg alle droge ingrediënten samen, maar hou de bakvaste chocolade en de amandelschilfers nog aan de kant.

Voeg de eieren toe en laat even draaien. Voeg daarna de boter toe en meng tot een homogene massa.

Laat dan kort even de amandelschilfers en bakvaste chocolade meedraaien.

Rol het deeg uit en bak het 25 minuten op 175 °C.

Kookboek

Het recept 'Speculoos met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Sweet table

Sarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense. In 'Sweet table' vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Speculaas tips