Ananastaart met rum

1 taart
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 180 g bloem
  • 90 g koude boter
  • 1 ei
  • voor de vulling
  • 1 ananas
  • 100 g suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels room
  • 1 eetlepel maïsbloem
  • 1 eetlepel rum

Voorbereiden

Zeef de bloem samen met een snufje zout in een ronde kom. Snijd de koude boter in stukjes en meng ze heel snel met de vingertoppen door de bloem tot je een kruimelige massa hebt. Klop het ei los en roer het door het bloemmengsel.

Kneed het deeg snel met de hand en tot een bol. Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat het minstens ½ uur rusten op een koele plek of in de ijskast.

Bereiden

Schil de ananas met een scherp mes en verwijder de overgebleven harde, donkere puntjes. Snijd de ananas in de lengte in 6 gelijke stukken, verwijder de harde kern en snijd verder in stukjes van 1 cm dik. Bak de stukken ananas 15 minuten met de suiker en het citroensap. Laat uitlekken, maar vang het sap op.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Beboter en bebloem de taartvorm. Rol het deeg uit en leg het in de taartvorm.

Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de ongebakken taartbodem met een blindbakvulling (bv droge rijst of droge bonen). Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en zet nog 5 minuten in de oven. Laat de taartbodem afkoelen.

Bedek de taartbodem met de stukken gebakken ananas. Houd ongeveer 1 kopje ananas over.

Mix het kopje ananas. Klop de eieren los met de room, de maïsbloem en de rum. Vermeng het eiermengsel met de gepureerde ananas en het opgevangen sap.

Giet het mengsel in de taartbodem en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Ananastaart met rum' is afkomstig uit het kookboek...

Het gezellige taartenboek

In 'Het gezelllige taartenboek' staan meer dan 80 originele taarten, tarteletjes en koekjes, voor elke gelegenheid en voor elk seizoen: een frisse fruittaart voor een... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Taart tips