Appel-bessen-havermouttaart
bereiden
Ingrediënten
- 1 banaan (ca. 120 g), geschild en geprakt, of 80 g zoetstof naar keuze (optioneel)
- 160 g havermout
- 475 ml plantaardige drink, zoals amandel-, soja- of kokosdrink
- snuf kaneel
- 75 g verse blauwe bessen
- 1 middelgrote appel (ca. 180 g), klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
Bereiden
Doe de banaan of zoetstof (als je die gebruikt), havermout, plantaardige drink en kaneel de avond van tevoren in een grote bak die je luchtdicht kunt afsluiten. Meng alles goed en zet de bak in de koelkast.
Verwarm 's ochtends - voor je onder de douche springt - de oven voor tot 180 °C. Meng de bessen door het havermoutmengsel, verdeel het over een ovenschaal en leg de appelschijfjes erbovenop.
Bak het geheel 30 minuten in de oven, of tot het oppervlak licht goudbruin is. De taart smaakt het lekkerst als-ie vers uit de oven komt, maar je kunt de restjes maximaal 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Opmerking
Het is de moeite waard om havermout ook eens te bakken - al was het maar omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. Mede daardoor is dit een van mijn favoriete ontbijtjes, en het is niet eens moeilijk om te bereiden. Als je havermout bakt, krijgt de binnenkant een custardachtige romigheid, terwijl de buitenkant juist knapperig wordt, een beetje als de bovenkant van crème brûlée. Ik bereid deze taart vaak de avond van tevoren en zet het in de oven als ik wakker word. Dan staat er tegen de tijd dat ik klaar ben met mijn ochtendritueel een warm ontbijt op me te wachten!
Kookboek
Het recept 'Appel-bessen-havermouttaart' is afkomstig uit het kookboek...
Verrukkelijk vegan bakken
Anthea Cheng
De taarten, koekjes, muffins en repen in 'Verrukkelijk vegan bakken' maken instant blij! Tussen deze heerlijke creaties vind je plantaardige variaties op schwarzwalder-kirschtaart, blauwebessenmuffins en granaatappel-yoghurtcake. Als je uit wilt pakken zijn er
... lees verder © Uitgeverij Becht