Bananentaart uit St. Lucia

12 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 bananen, geprakt
  • 100 g ananas, heel fijngesneden
  • fijne rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • voor het glazuur
  • 400 g halfvolle roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g bananenchips

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee springvormen (Ø 20 cm) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Zeef het meel in een grote kom met de baksoda, koekkruiden en suiker.

Klop de eieren en olie schuimig. Roer het eimengsel door het meel met de banaan, ananas, sinaasappelrasp en -sap en walnoten. Roer goed. Verdeel het beslag over de vormen.

Bak de cakes 45 minuten tot ze zijn gerezen en stevig aanvoelen. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm en verwijder het bakpapier. Laat ze helemaal afkoelen.

Klop de roomkaas luchtig. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe voor een glad glazuur. Bestrijk de helft van het glazuur over een cake. Leg de andere cake erop. Strijk de rest van het glazuur erover en bestrooi met bananenchips.

Extra benodigd

Twee springvormen (Ø 20 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Bananentaart uit St. Lucia' is afkomstig uit het kookboek...

Taart, cake & muffins

Gemakkelijke en spectaculaire recepten voor bij de koffie of een groots feest: dit kookboek staat er vol mee. Verwen jezelf en anderen met dadel-walnotencake

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Taart tips

Reacties op dit recept

  • J. Heerlijk! Gemaakt zonder ananas, omdat ik daar niet zo van hou. En 100 gram poedersuiker vervangen voor 6 druppels stevia extract. Was erg lekker.