Bananentaart met notencrumble
bereiden
Bevat per portie
476 kcal
7 g eiwit
27 g vet
56 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g fijne suiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 140 g pecannoten, walnoten of hazelnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel boter, in stukjes
- 2 eiwitten
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 grote rijpe bananen, geprakt
- 150 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier. Roer 2 eetlepels van de suiker, van het meel en van de noten door elkaar. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg voor de crumble.
Klop de eiwitten stijf. Meng de eieren met de bananen, olie en melk. Meng in een grote kom de rest van de suiker, meel en noten met de kaneel en het bakpoeder. Roer snel het bananenmengsel erdoor. Spatel de eiwitten door het beslag en schenk het in de vorm. Strooi de crumble erover en bak de taart 1 uur of tot een ingestoken satéprikker er droog uitkomt. Bedek de bovenkant na 45 minuten met bakpapier als deze te snel bruin wordt.
Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm. Neem hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 20 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Bananentaart met notencrumble' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetgerechten
diverse auteurs
Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: CssAndDesign | Shutterstock.com