Kersentaart
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 75 g bloem + extra voor het bestuiven
- 75 g amandelpoeder
- 75 g suiker
- 3 eieren
- 100 g zachte boter + extra om in te vetten
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml melk
- 50 g rietsuiker
- 500 g kersen, ontpit
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ronde taartvorm (Ø 26 cm) in met boter en bestuif hem met bloem.
Meng de bloem met het amandelpoeder en de suiker en klop er met een garde de eieren door. Roer vervolgens de boter, vanillesuiker en melk erdoor.
Schep de rietsuiker in een kommetje en rol de kersen door de suiker. Leg de kersen in de taartvorm en giet het beslag eroverheen.
Bak de kersentaart in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin gekleurd is en de cake mooi stevig is. Dek de taart eventueel de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 26 cm), aluminiumfolie
Het recept 'Kersentaart' is afkomstig uit het kookboek Desserts (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Taart tips
Reacties op dit recept
- Frans Waar koop ik amandelpoeder?
- Astrid Amandelpoeder (of -meel) kun je kopen bij de reform / biologische supermarkt. Je kunt ook zelf amandelen malen.
- Mariette In Belgie en Frankrijk is volop amandelmeel te koop tegen een redelijke prijs. Zeker op markten waar Marokkaanse kramen staan.