Kersentaart met pistachenoten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g zoete kersen
- 120 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
- 40 g suiker
- poedersuiker
- voor het zanddeeg
- 100 g bloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 75 g koude boter
Voorbereiden
Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Zeef de basterdsuiker erover. Snijd de boter met twee messen door het mengsel in heel kleine stukjes. Kneed een bal van het geheel. Wikkel de bal in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Bekleed een taartvorm van 22 cm in doorsnee met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Ontpit de kersen, bij voorkeur met een speciaal apparaatje, zodat je ze niet hoeft door te snijden.
Bedek de taartbodem met twee derde van de pistachenoten. Leg de ontpitte kersen erop. Strooi de suiker en de resterende pistachenoten erover. Zet de vorm in de oven.
Bak de taart 20-30 minuten, tot het deeg goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Strooi er voor het opdienen poedersuiker over.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 22 cm) plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Kersentaart met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...
Taart, hartig & zoet
diverse auteurs
Taarten zijn eenvoudig en snel te maken, voor elke gelegenheid en elke menugang. Als voorgerecht, hoofdgerecht bij een salade, of als onovertrofen heerlijkheid
... lees verder © Uitgeverij Terra