Kruimelige bosbessentaart
bereiden
Ingrediënten
- 1 portie klassiek korstdeeg (zie 'basisrecept korstdeeg' onderaan het recept)
- voor de vulling
- 250 g verse of diepvriesbosbessen
- 200 g bosbessenjam
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2½ eetlepels maïzena
- voor de kruimellaag
- 75 g boter
- 100 g havermout
- 125 g kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed er een flanvorm met losse bodem mee. Prik de deegbodem in met een vork. Vul de bodem met proppen aluminiumfolie of bakbonen en bak hem ca. 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
Meng voor de vulling de bosbessen met de jam en azijn. Schep de maïzena erdoor en schep het mengsel in de taartbodem.
Smelt voor de kruimellaag de boter, roer de havermout en suiker erdoor en laat het mengsel 2-3 minuten staan.
Strooi de kruimellaag over de vulling en bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudkleurig.
Extra benodigd
Flanvorm met losse bodem
Basisrecept korstdeeg
Korstdeeg moet je snel maken en niet te lang kneden, want anders wordt het gebak te compact en verliest het zijn knapperigheid. Door er 2 eetlepels cacaopoeder aan toe te voegen krijg je chocoladedeeg.
Basisrecept voor 2 taartbodems. Meng in een kom 150 g blokjes koude boter, 250 g bloem en 25 g poedersuiker met je vingertoppen tot kruim. Voeg 1 ei en ½ eetlepel koud water toe en meng alles met de hand tot een samenhangend deeg. Kneed het niet. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Kookboek
Het recept 'Kruimelige bosbessentaart' is afkomstig uit het kookboek...
A piece of cake
Leila Lindholm
In 'A piece of cake' vind je meer dan 200 van de allerbeste bakrecepten van de Zweedse tv-kok Leila Lindholm. Van koekjes, cakejes en verjaardagstaarten tot typisch... lees verder
© Kosmos UitgeversTaart tips
Reacties op dit recept
- Cornelie Wat is de doorsnede van de flanvorm?