Limoentaart

8 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de gekonfijte limoen
  • 2 limoenen, in dunne plakjes
  • 255 g rauwe honing
  • voor de bodem:
  • 160 g amandelen
  • 90 g ongezoete, geraspte gedroogde kokos
  • 6 medjouldadels, zonder pit
  • 1 vanillestokje, gesplitst en merg eruit geschraapt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • voor de vulling
  • 3 rijpe avocado's
  • 175 ml vers geperst limoensap
  • 255 g rauwe honing
  • 125 g kokosolie

Bereiden

Blancheer de limoenen een paar seconden in een pan kokend water, giet af en laat ze in een kom ijswater schrikken. Herhaal dit proces nog twee keer. Breng de honing met 250 ml water in een pannetje op hoog vuur aan de kook en roer goed. Doe de geblancheerde plakjes limoen erbij, draai het vuur laag en laat 40-60 minuten zachtjes pruttelen tot de limoen glazig is. Laat in de siroop afkoelen. (De siroop is in een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast 3 maanden houdbaar.)

Hak ondertussen de amandelen en kokos voor de bodem in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de dadels, het vanillemerg, de kokosolie en een snufje zeezout toe. Pulseer het mengsel tot het bij elkaar begint te komen. Druk het kruimeldeeg in een rechthoekige springvorm van 12 bij 35 cm uit (eventueel kan het ook in een ronde springvorm van 30 cm) en laat de bodem minstens 1 uur in de koelkast hard worden.

Mix in een blender het vruchtvlees van de avocado's met het limoensap, de honing, kokosolie en ½ theelepel zout tot een glad geheel. Breng zo nodig op smaak.

Giet de vulling op de bodem, strijk het oppervlak glad en zet de taart minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast. Garneer met de gekonfijte plakjes limoen en smullen maar.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm van 12 x 35 cm

Kookboek

Het recept 'Limoentaart' is afkomstig uit het kookboek...

De paleo-chef

Meer dan 100 heerlijke gluten-, tarwe- en lactose vrije recepten voor een goede gezondheid. Op zoek naar onbewerkte, duurzame producten vol... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Taart tips