Omgekeerde bananentaart
- 8 personen
- 70 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g boter, gesmolten
- 60 g bruine basterdsuiker
- 6 grote, zeer rijpe bananen, in de lengte gehalveerd
- 125 g boter, extra, zacht
- 250 g bruine basterdsuiker, extra
- 2 eieren, licht geklopt
- 185 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 grote bananen, extra, geprakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bedek hem met bakpapier.
Giet de gesmolten boter in de bakvorm en strooi de suiker erover. Leg de gehalveerde bananen met de platte kant naar beneden op de suiker. Klop met een mixer de boter en suiker licht en romig in een kleine kom. Klop geleidelijk het ei erdoor.
Zeef het bakmeel en bakpoeder in een kom en schep dit met de geprakte banaan door het botermengsel. Verdeel het beslag voorzichtig over de bakvorm. Bak de taart 45 minuten, tot een prikker die u erin steekt er schoon uit komt. Stort de warme taart op een rooster.
Extra benodigd
Vierkante bakvorm van 20 cm, bakpapier, mixer, zeef
Kookboek
Het recept 'Omgekeerde bananentaart' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete en hartige hapjes
diverse auteurs
'Zoete en hartige hapjes' bevat simpele recepten zoals muffins en scones; traditionele recepten zoals madeleines, rosbief sandwiches en Madeira cake; chocola... lees verder
© De Lantaarn