Yoghurttaart
bereiden
Ingrediënten
- 100 g zachte ongezouten boter, in klontjes, plus wat extra om in te vetten
- 300 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 150 g bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 125 ml romige Griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille-essence
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm royaal in en bestuif met bloem.
Zeef bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de sinaasappelschil toe.
Klop voorzichtig suiker en klontjes boter in een grote kom door elkaar. Voeg eieren, yoghurt en vanille-essence toe. Voeg de bloem al roerend toe. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant met een spatel glad.
Zet de vorm in de oven en bak de taart ca. 30 minuten. Let erop dat de taart aan de bovenkant niet te donker wordt. Dek de taart af met vetvrij papier wanneer dat wel het geval is.
Haal de yoghurttaart uit de oven, laat 5 minuten staan en stort op een taartrooster om af te koelen. Serveer de yoghurttaart met ijskoude, romige yoghurt.
Extra benodigd
Diepe taartvorm (Ø 26 cm)
Kookboek
Het recept 'Yoghurttaart' is afkomstig uit het kookboek...
Melk, yoghurt & room
Laurence & Gilles Laurendon
Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse
... lees verder © Uitgeverij Terra