Zandtaart met chocolade en ricotta
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor de taartbodem
- 300 g bloem (type 00)
- 120 g suiker
- 150 g boter
- 1 lepel bicarbonaat
- 1 ei
- 1 eidooier
- voor de vulling
- 150 g Toblerone-chocolade
- 5 eetlepels suiker
- 200 g ricotta
Voorbereiden
Meng de bloem, de suiker, de boter, het bicarbonaat, het ei en de eidooier met behulp van een keukenmachine zachtjes door elkaar. Zorg dat je een homogene vaste deegbol verkrijgt zonder klonters. Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat het deeg gedurende ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Bereid nu de vulling: smelt de chocolade au bain-marie. Meng de suiker en de ricotta goed door elkaar. Voeg de gesmolten Toblerone toe en meng deze goed door de gesuikerde ricotta.
Neem na de 30 minuten rusttijd de deegbol uit de koelkast en rol deze zachtjes uit op een bebloemd oppervlak. Neem een ronde taartvorm en bestuif hem met een beetje bloem. Leg het uitgerolde deeg in de vorm en druk het deegvel aan in de taartvorm.
Giet het chocolademengsel uit in de taartvorm uit en zet deze in een voorverwarmde oven van 180 °C. Bak de taart gedurende 35 minuten op 200 °C. Laat de zandtaart daarna nog even afkoelen.
Extra benodigd
Keukenmachine, taartvorm
Tip
'Met een lepel opgeklopte room smaakt deze zandtaart nog beter.' - Isabella Cozzi
Kookboek
Het recept 'Zandtaart met chocolade en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...
La cucina di Isabella
Isabella Cozzi
Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's
... lees verder © Uitgeverij Lannoo