Bagel met tonijn en tomatenchutney
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,3
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 4 (sesam)bagels
- 1 witte zoete ui, in ringen
- klein handje rucola
- 1 blik John West tonijn in water (à 185 g ), uitgelekt
- voor de tomatenchutney
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- ½ rode chilipeper, fijngehakt
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes
- 1 eetlepel suiker
Bereiden
Verhit voor de tomatenchutney de olijfolie in een (steel)pan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en peper.
Voeg de tomaten toe en roer de suiker erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de chutney aan de kook en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd de bagels open en beleg ze met de rucola, stukken tonijn, zoete ui en tomatenchutney.
Kookboek
Het recept 'Bagel met tonijn en tomatenchutney' is afkomstig uit het kookboek...
Tonijn
Thea Spierings
Tonijn is een heerlijke, gezonde en veelzijdige vis. Dit boekje nodigt je in 40 smakelijke recepten uit om er eens iets heel anders mee te doen! Zowel verse tonijn als... lees verder
© Caplan Books