Bruschetta met cavolo nero en bonen
bereiden
Ingrediënten
- 450 g cavolo nero of snijbiet
- 200 G gare cannellinibonen
- 6 grote sneden (Italiaans) brood met open structuur, ca. 1½ cm dik
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- ca. 6 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Snijd de kool in stukjes van 5 cm, doe die in kokend, gezouten water en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Laat de kool goed uitlekken.
Warm de bonen op in een pannetje.
Maak ondertussen de bruschette. Verhit een geribbelde grillpan en verwarm de oven voor op 220 °C.
Kerf het brood met een aardappelmesje voorzichtig kriskras in en grill of rooster het aan weerszijden.
Wrijf de hete sneetjes brood in met de gehalveerde teentjes knoflook. Leg de toost op een bakplaat en schuif die 2 minuten in de oven, zodat het brood door en door knapperig wordt.
Leg de sneetjes bruschetta met de knoflookkant omhoog op borden en leg er eerst de cavolo nero op en dan de bonen. Besprenkel de bruschette met wat olijfolie van topkwaliteit en breng ze verder op smaak met peper en zout. Serveer ze onmiddellijk.
Kookboek
Het recept 'Bruschetta met cavolo nero en bonen' is afkomstig uit het kookboek...
Pane e Panini
Ursula Ferrigno
Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassiek brood, maar ook voor brood dat van nature 'snel' is, zoals platbrood en pizza. Uiteraard ontbreken hartige... lees verder
© Tirion UitgeversBruschetta tips
Reacties op dit recept
- john Nou ik had ff 'n vraag. Wat is Cavolo Nero en waar kun je dit eigelijk kopen? Hoop dat iemand me dit kan vertellen want ik heb nog nooit van Cavolo Nero gehoord. Alvast bedank voor jullie antwoord.