Bruschetta met gebakken paddenstoelen
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
337 kcal
11 g eiwit
25 g vet
17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g kastanjechampignons, in grove stukken
- 100 g shiitakes, in plakken
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 4 flinke sneden van een wit vloerbrood
- ½ teentje knoflook
- 50 g rucola
- citroensap
- 100-150 g blauwschimmelkaas (Danish blue, roquefort), verkruimeld
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en shiitakes met de tijm op hoog vuur bruin.
Rooster de sneetjes wit vloerbrood in een grillpan of onder een hete grill mooi bruin. Wrijf de sneetjes in met een gehalveerde teen knoflook en besprenkel ze met wat olijfolie.
Verdeel de rucola over de sneetjes. Breng de paddenstoelen op smaak met wat citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en schep ze op de bruschette. Strooi de kaas over de paddenstoelen.
Extra benodigd
Grillpan of grill
Het recept 'Bruschetta met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Bruschetta tips
Reacties op dit recept
- Jelly Heerlijk. Alleen kastanje champignons gebruikt. Op plakjes stokbrood.