Bruschetta met gebakken paddenstoelen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 337 kcal
- 11 g eiwit
- 25 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g kastanjechampignons, in grove stukken
- 100 g shiitakes, in plakken
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 4 flinke sneden van een wit vloerbrood
- ½ teentje knoflook
- 50 g rucola
- citroensap
- 100-150 g blauwschimmelkaas (Danish blue, roquefort), verkruimeld
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en shiitakes met de tijm op hoog vuur bruin.
Rooster de sneetjes wit vloerbrood in een grillpan of onder een hete grill mooi bruin. Wrijf de sneetjes in met een gehalveerde teen knoflook en besprenkel ze met wat olijfolie.
Verdeel de rucola over de sneetjes. Breng de paddenstoelen op smaak met wat citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en schep ze op de bruschette. Strooi de kaas over de paddenstoelen.
Extra benodigd
Grillpan of grill
Bron
Het recept 'Bruschetta met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood