Bruschetta met gebakken paddenstoelen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 337 kcal
  • 11 g eiwit
  • 25 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in grove stukken
  • 100 g shiitakes, in plakken
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 4 flinke sneden van een wit vloerbrood
  • ½ teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • citroensap
  • 100-150 g blauwschimmelkaas (Danish blue, roquefort), verkruimeld

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en shiitakes met de tijm op hoog vuur bruin.

Rooster de sneetjes wit vloerbrood in een grillpan of onder een hete grill mooi bruin. Wrijf de sneetjes in met een gehalveerde teen knoflook en besprenkel ze met wat olijfolie.

Verdeel de rucola over de sneetjes. Breng de paddenstoelen op smaak met wat citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en schep ze op de bruschette. Strooi de kaas over de paddenstoelen.

Extra benodigd

Grillpan of grill

Bron

Het recept 'Bruschetta met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bruschetta recept tips

Reacties op dit recept

  • JellyHeerlijk. Alleen kastanje champignons gebruikt. Op plakjes stokbrood.

    reageren