Warme ciabatta met kip en artisjokpesto
bereiden
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 4 ciabattabroodjes
- voor de artisjokpesto
- 1 pot artisjokken in olijfolie (ongeveer 200 g uitlekgewicht)
- 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 50 g geblancheerde amandelen, fijngemalen
- 1 teentje knoflook
- vergeperst sap van ½ citroen
- 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Maak de kipfilets goed plat met een deegroller of vleeshamer. Bestrijk de filets met olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Verhit een grillpan met geribbelde bodem tot hij goed heet is en gril de filets 3 minuten aan elke kant totdat ze goed gaar zijn (de tijd hangt af van de dikte van de filets). Leg de ciabattabroodjes in de oven.
Doe intussen de artisjokken, Parmezaanse kaas, amandelen, knoflook en het citroensap in een keukenmachine en maak er een puree van (of doe dit met een staafmixer). Voeg genoeg olie toe zodat je een soepel mengsel hebt en voeg zout naar smaak toe.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze doormidden. Besmeer de onderste helft met een laag artisjokpesto en leg daar een warme kipfilet op. Leg er de andere helft van het brood op en dien onmiddellijk op.
Extra benodigd
Grillpan met geribbelde bodem, keukenmachine of staafmixer
Opmerking
'Het enige wat je hier nog bij nodig hebt is een goede kop koffie. Voor een lichte lunch is er nauwelijks iets lekkerders te bedenken dan warme ciabatta met kip en pesto van artisjok en amandelen.' - Liz Franklin
Kookboek
Het recept 'Warme ciabatta met kip en artisjokpesto' is afkomstig uit het kookboek...
Caffè Italia
Liz Franklin
In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal hun oorsprong vinden in de Italiaanse... lees verder
© Uitgeverij Becht