Tosti met avocado, tomaat, spinazie en gerookte kip
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,3
- Lunchgerecht
- Amerikaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 sneden volkoren brood
- ongezouten boter
- 130 g milde, geraspte cheddar
- 1 grote of 2 kleine tomaten, in dunne plakjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- de blaadjes van een handje babyspinazie, gewassen en gedroogd
- 175 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
- 1 kleine avocado, geschild en met een vork grof geplet
Bereiden
Besmeer elk van de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of een snijplank, met de beboterde kant onder.
Neem een grote koekenpan met dikke bodem en met antiaanbaklaag. Leg twee sneden brood in de pan, met de beboterde kant onder. Als je pan niet groot genoeg is voor twee sneden, bak je één tosti per keer. Bestrooi elk van beide sneden gelijkmatig met de helft van de kaas. Voeg dan de helft van de plakjes tomaat toe en de helft van de balsamicoazijn. Leg daar een dun laagje spinazieblaadjes op en daarbovenop de plakjes kip.
Verdeel de avocado over de beide sneden brood die nog op je werkvlak of snijplank liggen. Leg deze op de kip, met de beboterde kant boven en druk licht aan.
Zet het vuur op matig en laat de eerste kant van de tosti's gedurende 3-4 minuten bakken totdat deze goudbruin zijn geworden, waarbij je met een spatel lichte druk uitoefent. Keer de tosti's met de spatel voorzichtig om en laat de andere kant gedurende 2-3 minuten bakken of totdat de tosti's helemaal goudbruin zijn.
Haal de tosti's uit de pan en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de tosti's serveert. Herhaal deze handelingen, zo nodig, voor de tweede tosti.
Kookboek
Het recept 'Tosti met avocado, tomaat, spinazie en gerookte kip' is afkomstig uit het kookboek...
Tosti's en andere gegrilde broodjes
Laura Washburn
Tosti's zijn heerlijk: bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 originele en heerlijke variaties op dit... lees verder
© Uitgeverij Becht