Tosti gehaktballen en Reblochon
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 25 g paneermeel
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 ei, losgeklopt
- 200 g half-om-halfgehakt
- zout en cayennepeper
- roomboter, om in te bakken
- 2 sneetjes desembrood
- 1 theelepel tomatentapenade
- 3 plakken Reblochon
Bereiden
Meng paneermeel, Italiaanse kruiden, ei en gehakt goed. Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe. Draai balletjes van ongeveer 4 cm.
Bak de gehaktballetjes 10 minuten in een koekenpan gaar. Neem de gehaktballetjes uit de pan en snijd ze in plakken. Laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen.
Bestrijk een snee desembrood met de tomatentapenade. Verdeel de plakjes gehakt over het desembrood.
Beleg het gehakt met de Reblochon en top af met de andere snee desembrood.
Gril de tosti 5 minuten in een contactgrill tot de Reblochon gesmolten is. Snijd de tosti diagonaal doormidden en geniet ervan.
Extra benodigd
Contactgrill
Tip
'Voor een perfecte tosti gebruik je boterhammen van 1,8 cm dik op een contactgrill. Zorg dat de temperatuur van de contactgrill 200 °C is. De perfecte grilltijd is 5 minuten en doorsnijden doe je het beste diagonaal met een gekarteld broodmes.' - Jasper Kool
Kookboek
Het recept 'Tosti gehaktballen en Reblochon' is afkomstig uit het kookboek...
Het ultieme tostiboek
Jasper Kool
Met slechts een paar simpele, maar smaakvolle ingrediënten creëer je de lekkerste tostivariaties! 'Het ultieme tostiboek' biedt verrassende tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet
... lees verder © Carrera Culinair