Tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan
bereiden
Ingrediënten
- 2 sneetjes zuurdesem- of roggebrood, geroosterd
- 2 eetlepels pindakaas
- voor de gekaramelliseerde banaan
- 1 theelepel kokosolie
- scheutje ahornsiroop
- 1 rijpe banaan, in plakjes
- voor de frambozencompote
- 100 g frambozen
- 1 theelepel ahornsiroop
- voor de kokostahinroom
- 2 eetlepels kokosyoghurt of -room
- 1 theelepel tahin
- ½ theelepel vanille-extract
Bereiden
Karamelliseer eerst de banaan. Smelt de kokosolie in een kleine koekenpan op vrij laag vuur. Voeg de ahornsiroop toe en draai de pan rond om de bodem te bedekken. Leg de plakjes banaan erin en bak ze tot ze zijn gekaramelliseerd. Keer ze en karamelliseer ook de andere kant. Zet opzij.
Verhit in een steelpannetje de frambozen, ahornsiroop en een scheutje water 3 minuten of tot de frambozen iets uit elkaar vallen. Zet opzij.
Meng alle ingrediënten voor de kokos-tahinroom in een kommetje.
Besmeer om de tosti samen te stellen beide sneetjes geroosterd brood met pindakaas. Schep de frambozencompote op een van de sneetjes en leg de gekaramelliseerde banaan erop. Schep de kokos-tahinroom erover en leg het andere sneetje brood erop. Snijd de tosti doormidden en geniet ervan!
Opmerking
'Even een bekentenis: ja, ik was zo'n student die alles wat ze in het keukenkastje vond tussen twee sneetjes brood in het tosti-ijzer stopte. Een van die combi's was een decadent trio van pindakaas, jam en banaan. Wat een genot. Dit is mijn idee van pure troost - kleverige zoete, gekaramelliseerde bananen met een laagje pindakaas en een verse frambozencompote tussen twee geroosterde sneetjes brood (zonder het tosti-ijzer dit keer) en dan nog een flinke schep kokos-tahinroom erop. Om je vingers bij af te likken en absoluut lekker genoeg als dessert - of voor welk ander moment van de dag dan ook!' - Niki Webster
Kookboek
Het recept 'Tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan' is afkomstig uit het kookboek...
Rebels lekker!
Niki Webster
Waarom geen romige curry of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als ontbijt? Niki Webster geeft in 'Rebels lekker!' meer dan 100 verrassende, voedzame recepten voor vegans die klaar zijn met de zoveelste vegaburger
... lees verder © Uitgeverij Becht