Mediterrane worstenbroodjes

10 stuks
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Bevat per portie

360 kcal
17 g eiwit
15 g vet
38 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels knoflookpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 10 zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
  • 5 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden

Bereiden

Bereid het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met olijfolie in plaats van boter en laat het deeg rijen. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel met de knoflookpuree, tijm, olijven, tomaten en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en vorm het gehakt tot 10 worstjes van ca. 8 cm.

Verdeel het brooddeeg in 10 porties en vorm ze tot 10 platte lapjes van ca. 10 cm lang. Leg op elk lapje een worstje en vouw het deeg erover. Plak de randen goed dicht met een beetje water. Leg de worstenbroodjes met de sluitkant naar beneden op een ingevette bakplaat en laat de broodjes nog ca. 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. De worstenbroodjes zijn zowel warm als koud lekker.

Het recept 'Mediterrane worstenbroodjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Worstenbroodjes tips