Mini-worstenbroodjes
bereiden
Ingrediënten
- 12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 2 eieren, losgeklopt
- 750 g worstvlees
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 80 g vers broodkruim
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 3 eetlepels gehakte tijm
- ½ theelepel gedroogde salie
- ½ theelepel versgemalen nootmuskaat
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 2 bakplaten licht in. Bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met een beetje geklopt ei.
Meng de helft van de geklopte eieren met de rest van de ingrediënten in een grote kom en verdeel het mengsel vervolgens in 36 gelijke porties. Schep de vulling midden op de plakjes bladerdeeg (in de lengte) en bestrijk de randen van het deeg met wat geklopt ei. Vouw de plakjes deeg over de vulling; laat de randen elkaar iets overlappen. Leg ze met de vouwnaad naar beneden. Bestrijk de rolletjes met meer ei en snijd elk rolletje in 3 stukjes.
Maak telkens 2 kleine inkepingen bovenop. Leg de mini-worstenbroodjes op de bakplaten. Bak ze 15 minuten, verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak ze nog eens 10 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Kookboek
Het recept 'Mini-worstenbroodjes' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker buiten eten
diverse auteurs
'Lekker buiten eten' staat boordevol heerlijke recepten om in de buitenlucht van te smullen: van zalige snacks en hapjes tot frisse salades en de heerlijkste drankjes... lees verder
© De Lantaarn