Gordon Ramsay: gemarineerde champignons
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4-5 eetlepels olijfolie, plus extra om erover te druppelen
- 500 g champignons, grote exemplaren gehalveerd
- 2-3 sjalotjes, in ringen
- ruime hoeveelheid wittewijnazijn
- klein bosje dragon, alleen het blad
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de champignons toe als de olie bijna begint te roken en bak ze op hoog vuur tot ze licht goudkleurig zijn.
Doe de sjalotten erbij en strooi er zout en peper op. Bak tot de sjalotten zacht zijn. Voeg een scheut wijnazijn toe en laat het mengsel enkele minuten pruttelen.
Druppel er ruimschoots olijfolie over en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Strooi er dragon over en serveer.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: gemarineerde champignons' is afkomstig uit het kookboek...
100% Ramsay
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu's met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans
... lees verder © Tirion Uitgevers. Beeld: Eva Daren | Shutterstock.comGordon Ramsay tips
Reacties op dit recept
- freek Superlekker. Makkelijk van te voren te bereiden. Ook ideaal als borrelhapje. Heerlijk met een gegrild stukje brood erbij bijv.