Gordon Ramsay: Perzische uiensoep

4 personen
bereiden

waardering 8obv 31 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 grote uien, in dunne ringen
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel fenegriekzaad
  • ½ theelepel gedroogde munt
  • 2 eetlepels bloem
  • 700 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • enkele takjes verse bladpeterselie, fijngesneden

Bereiden

Zet een zware pan op matig vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe. Dek af en fruit de uien zachtjes in 12-15 minuten gaar; schep de uien af en toe om. Neem het deksel van de pan en draai het vuur iets hoger.

Voeg de specerijen, munt en resterende olie toe. Roer de bloem erdoor. Bak alles regelmatig omscheppend 3-4 minuten. Giet geleidelijk alle bouillon erbij en blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep deels afgedekt 30-40 minuten pruttelen.

Roer het citroensap en de suiker erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Gooi het kaneelstokje weg. Schep de uiensoep in warme kommen, strooi de peterselie erover en serveer.

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: Perzische uiensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond met Ramsay

Je bent wat je eet. En iedereen wil gezond zijn en er op zijn best uitzien. Gordon Ramsay - superfit, eigenaar van driesterrenrestaurants, marathonloper en energieke... lees verder

© Tirion Uitgevers

Gordon Ramsay tips

Reacties op dit recept

  • Hamid Best lekker. Neem vers Turkse brood en verwarm het brood krokant vlak voor het serveren. Heerlijk.