Snapper met salsa van mango, garnalen en limoen van Rick Stein
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 4 stukken snapperfilet op het vel, van 175 g elk
- extra vierge olijfolie
- takjes koriander, als garnering
- voor de salsa
- 2 grote matig hete rode chilipepers
- 100 g gepelde, gekookte tijgergarnalen, in dikke plakjes
- 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- 1 rijpe, maar stevige avocado, geschild, in kleine blokjes
- ½ rijpe, maar stevige mango, geschild, in kleine blokjes
- sap van 1 limoen
Voorbereiden
Als u een barbecue gebruikt maak die dan 30-40 minuten van tevoren aan.
Bereiden
Snijd voor de salsa de chilipepers in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er met de punt van een mesje uit, maar laat de zaadlijsten zitten om de salsa een beetje pit te geven. Snijd de pepers in dunne ringetjes en meng vervolgens gewoon alle ingrediënten door elkaar.
Als u de vis niet op de barbecue gaat roosteren, zet dan een gietijzeren grillpan op het vuur of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kwast de snapperfilets aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi ze royaal met zout en peper.
Bak de stukken snapper op de barbecue of in de grillpan met het vel naar onderen, of leg ze met het vel naar boven 3-4 minuten onder de grill.
Schep voor het serveren de saus op vier borden en leg de repen gegrilde snapper erop. Sprenkel een beetje olie langs de rand van het borden om de vis heen. Garneer met een takje koriander.
Extra benodigd
Barbecue of grillpan
Variatietip
Gebruik in plaats van snapper rode mul, zeebaars, brasem, zonnevis of harder.
Kookboek
Het recept 'Snapper met salsa van mango, garnalen en limoen van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek...
Verse vis
Rick Stein
Wellicht de beste en meest overzichtelijke gids voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Dit fraaie, luxe boek bestaat uit drie delen: in deel 1 worden de... lees verder
© Tirion Uitgevers