Zabaglione van rode wijn van Rick Stein
bereiden
Ingrediënten
- 250 ml Primitivo (rode wijn)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 4 eierdooiers
- Savoiardi-koekjes (Italiaanse lange vingers) om erbij te serveren
Bereiden
Schenk de wijn in een pan en laat hem zachtjes inkoken tot de helft. Laat hem afkoelen en roer er de helft van de suiker door.
Doe de eierdooiers en de rest van de suiker in een hittebestendige glazen kom en klop het geheel 5 minuten met een elektrische handmixer tot een dik, lichtgeel mengsel.
Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water en klop nog 12-15 minuten, waarbij je geleidelijk de wijnsiroop toevoegt, tot het mengsel licht en schuimig is, zachte pieken vormt en bijna het drievoudige volume bereikt heeft. Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, anders wordt het gaar langs de wand van de kom en zakt het in.
Schep de zabaglione in hoge glazen of schaaltjes en serveer hem warm met de savoiardi-koekjes.
Extra benodigd
Handmixer
Persoonlijke noot
'Ik vind tiramisu altijd een beetje aan de zware kant na een toch al zware Italiaanse maaltijd met pasta; maar zabaglione is licht en frivool. Deze versie van zabaglione wordt gemaakt met rode wijn, een zachte, aardse, donkerrode Primitivo uit Puglia. Voor de traditionele versie vervang je de ingekookte rode wijn door 120 mI Siciliaanse marsala.' - Rick Stein
Kookboek
Het recept 'Zabaglione van rode wijn van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek...
Rick Stein's mediterrane odyssee
Rick Stein
Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele... lees verder
© Tirion Uitgevers