Zoete couscous met kip, rozijnen en uien
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 100 g boter + 50 g voor de couscous
- 4 uien, in ringen
- 1 kip van 1,8 kg, verdeeld in 8 stukken
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 mespunt saffraan
- 1 kaneelstokje
- 500 g rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels fijne suiker
- 2 eetlepels honing
- 500 g couscous
Bereiden
Verhit de olie met de boter in een couscouspan. Fruit de uiringen. Voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 eetlepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe. Giet zo veel water in de pan dat alles net onder staat. Stoof de kip 20 minuten.
Haal met een schuimspaan de uiringen uit de pan. Zet in een andere pan de rozijnen op met twee grote lepels van het kooknat. Voeg de kaneel, de suiker en de honing toe en kook de rozijnen 5 minuten op laag vuur.
Bereid ondertussen de couscous.
Leg de kip in een schaal en schep de couscous en de rozijnen erop.
Extra benodigd
Couscouspan
Kookboek
Het recept 'Zoete couscous met kip, rozijnen en uien' is afkomstig uit het kookboek...
De keuken van Marokko
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui
Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts
... lees verder © Uitgeverij TerraCouscous met kip tips
Reacties op dit recept
-
Anneke
Wil ik graag gaan maken maar wat is een couscouspan?
- Robert Je kan ook een rijststomer gebruiken of een diepe pan met een metalen zeef.
- l Een couscous pan is een dubbele pan, maar als je de meest hier voorkomende couscous gebruikt , dus alleen kokend water en boter toevoegen , dan even laten zwellen, heb je die echt niet nodig.