Groene couscoustaart met gehakt en spinazie

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 900 g runder- of lamsgehakt
  • 4 sjalotjes of 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel piment of paprikapoeder
  • 300 g verse spinazie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • basilicum
  • 500 g snelkook couscous
  • 4 eieren
  • crème fraîche
  • 150 g belegen kaas of cheddar, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak het gehakt met de uien, de knoflook, zout en peper en de piment enigszins gaar, maar niet droog. Doe het in een keukenmachine met de spinazie en meng alles kort door elkaar of snijd de spinazie fijn en roer goed door het vlees.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer hier de eieren, de Parmezaanse kaas en de crème fraîche door.

Meng het vleesmengsel en de couscous door elkaar zonder de couscous stuk te roeren en doe dit mengsel in de taartvorm. Bedek de taart met de kaas en bak deze in 30 minuten gaar.

Extra benodigd

Keukenmachine, taartvorm (Ø 25 cm)

Opmerking

Deze hartige groene couscoustaart ligt ergens tussen de Franse quiche en de Amerikaanse meatloaf. Hij is erg mooi, lekker en verbluffend makkelijk om te maken.

Kookboek

Het recept 'Groene couscoustaart met gehakt en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Couscous - de nieuwe keuken

Manon Sikkel & Michiel Klønhammer

'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • MarianIk heb het klaargemaakt, en het staat in de oven. Maar waarom staat er basilicum bij de ingrediënten en wordt deze niet gebruikt?

    reageren

  • JoanLekker, makkelijk. Iets hoger op smaak brengen. Lijkt me lekker met een salade en eventueel jus of een kaassaus voor erbij. Oven hoger gezet dan 150 graden.

    reageren