Tabouleh met rucola, zongedroogde tomaat en ham

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 g ongekookte tabouleh (of couscous)
  • 1 lente-uitje, in fijne ringen
  • ¼ komkommer, in kleine blokjes
  • 3 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • een handvol rucola, fijngehakt
  • het sap van ½ citroen
  • 60 g gekookte ham, in reepjes
  • verse bieslook, gesnipperd

Bereiden

Doe de tabouleh in een kommetje en schenk er kokend water over tot hij net onderstaat. Dek af en laat wellen.

Roer de tabouleh los met een vork en doe er de lente-ui, de komkommer, de tomaatjes en de rucola bij. Roer er het citroensap door en voeg er ten slotte de hamreepjes en de gesnipperde bieslook aan toe. Kruid met peper.

Kookboek

Het recept 'Tabouleh met rucola, zongedroogde tomaat en ham' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor één

diverse auteurs

'Koken voor één' is voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor singles of voor mensen die regelmatig voor zichzelf koken omdat de kinderen of... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tabouleh recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!