Broccolicurry
- 4 personen
- 25 min
- waardering 6,1
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g broccoli, in roosjes
- 3 eetlepels ghee of kokosolie
- 2½ cm gemberwortel, fijngeraspt
- 70 g geraspte kokos
- 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 70 g geroosterde pinda's
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 ui, fijngesneden
- 2 groene chilipepers, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 tomaten, grof gehakt
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- ½ theelepel garam masala
- rijst, puri's of chapati's, voor erbij
Bereiden
Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.
Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pinda's, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.
Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden.
Voeg de knoflook toe en roer goed door. Voeg, zodra het aroma van de knoflook vrijkomt, de tomatenblokjes toe, gevolgd door de voorgekookte broccoli en de kokosmelk. Verwarm de broccoli, maar zorg ervoor dat de broccoli niet slap wordt.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puri's of chapati's.
Opmerking
Dit is waarschijnlijk een van de eerste vegetarische curry's die ik ooit op mijn blog heb geplaatst. In India heb ik veel vergelijkbare curry's gezien, maar dan met bloemkool. Op zich kun je deze curry prima met bloemkool maken, want dat is erg lekker, maar ik vind dat deze met broccoli hoort! Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie.
Kookboek
Het recept 'Broccolicurry' is afkomstig uit het kookboek...
The Curry Guy Veggie
Dan Toombs
'The Curry Guy Veggie' is de logische opvolger van de succestitels 'The Curry Guy' en 'The Curry Guy Easy'. Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur, ruim 30% van de bevolking is er vegetariër... lees verder
© Good Cook