Curry ramen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg kipfilet en/of kipdijfilet, in dunne reepjes
- 2 eetlepels koolzaad- of kokosolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2,5 cm laos (o.a. toko) of gemberwortel, fijngehakt (bij voorkeur laos)
- 6 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm
- ½ theelepel kurkumapoeder
- 1 flinke eetlepel oriëntaals kerriepoeder van S&B Oriental (o.a. toko) of ander kerriepoeder van goede kwaliteit
- 3 eetlepels Thaise groene currypasta (kant-en-klaar is prima voor dit recept)
- 2 liter Aziatische kippenbouillon, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 6 pakjes instant noedels (zonder de smaakmakers)
- 2 blikken à 400 ml kokosroom
- 1-2 eetlepels (glutenvrije) vissaus
- optionele garnering
- korianderblaadjes
- gebakken uitjes
- fijngesneden wortel
- Chinese chiliolie (o.a. toko)
- srirachasaus
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en verhit de koolzaad- of kokosolie in een grote wok of diepe koekenpan. Voeg de kip toe en bak regelmatig omscheppend in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin; mogelijk moet je dit in porties doen. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 75 °C. Schep de kip op een bord en houd warm.
Voeg indien nodig nog wat olie toe aan de wok en bak de knoflook, laos of gember en de lente-ui ca. 30 seconden, tot de aroma's vrijkomen. Roer dan het kurkumapoeder, kerriepoeder en de Thaise currypasta erdoor en bak al roerend 1 minuut.
Voeg de kippenbouillon toe, breng zachtjes aan de kook en laat ca. 5 minuten iets inkoken. Bedek intussen de instant noedels met heet water. Ze hoeven meestal maar 5 minuten te weken, maar volg de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg als de kippenbouillon 5 minuten heeft gekookt de kokosroom toe en breng weer zachtjes aan de kook. Roer de vissaus erdoor. Maak de curry pittiger door meer groene currypasta toe te voegen of breng op smaak met extra zout of suiker.
Verdeel de geweekte noedels over vier tot zes kommen. Schep de kip erop en schenk de saus erover. Garneer met de voorgestelde opties of met wat jou lekker lijkt.
Opmerking
Dit ramengerecht hebben Caroline en ik voor het eerst in Bangkok gegeten. Ramen is natuurlijk Japans, maar de chef-kok in het restaurant serveerde ons zijn signatuurversie die was geïnspireerd op de Thaise keuken. Het was heel lekker! Hij legde het recept aan me uit en dit was een van de eerste gerechten die we hebben uitgetest toen we weer thuis waren. Er gaat veel vocht in, dus je moet een grote wok of diepe koekenpan gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Curry ramen' is afkomstig uit het kookboek...
The Curry Guy één pan
Dan Toombs
Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, geeft meer dan 150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat... lees verder
© Good Cook