Panang curry met rundvlees
- 4 personen
- 30 min
- waardering 6,3
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 600 g ribeye, op de draad in dunne plakjes gesneden
- 1 portie panang currypasta of kant-en-klaar naar smaak
- 1-2 eetlepels fijngeraspte palmsuiker (o.a. toko)
- 600 ml kokosroom
- ca. 225 g groenten, zoals gehakte babymaïs, courgette en/of champignons
- 3 limoenblaadjes (djeroek peroet, o.a. toko), steeltjes verwijderd en in dunne reepjes
- 2 eetlepels Thaise vissaus (meer of minder naar smaak)
Bereiden
Begin met het bakken van het vlees, zodat het lekker gaar wordt. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ribeye aan de pan toe en bak in een paar minuten bruin. Voeg de currypasta en om te beginnen één eetlepel palmsuiker toe. Je kunt altijd meer toevoegen.
Voeg de kokosroom toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de groenten naar keuze erdoor en laat een paar minuten zachtjes koken, tot ze beetgaar zijn. Roer de limoenblaadjes en de vissaus erdoor. Breng indien nodig verder op smaak met suiker of vissaus.
Opmerking
Panang curry's zijn vergelijkbaar met rode curry's en kunnen vrij pittig zijn. De grootste verschillen zijn dat panang curry's pinda's bevatten en vaak dikker en zoeter zijn dan rode curry's. Daarom bevat dit recept geen bouillon. De dikke saus is heerlijk op hete jasmijnrijst. Authentieke panang curry's worden niet met groenten bereid, maar ik heb babymaïs, courgette en champignons toegevoegd. Laat deze gerust weg voor een traditionelere smaak en presentatie.
Kookboek
Het recept 'Panang curry met rundvlees' is afkomstig uit het kookboek...
The Curry Guy Thai
Dan Toombs
Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, neemt je deze keer mee naar de Thaise keuken. 'The Curry Guy Thai' biedt meer dan 100 typische Thaise recepten voor de thuiskok. Met tekst en uitleg over een goede voorraadkast, specifieke Thaise smaakmakers... lees verder
© Good Cook