
Thaise curry met varkensvlees en gember
- 4 personen
- 100 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel tamarindepulp
- 700 g varkensvlees, bijgesneden, in grote stukken
- 3 eetlepels hung lay currypasta
- 2 theelepels gemalen kurkuma
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 2 eetlepels rietsuiker of palmsuiker
- 3 eetlepels vissaus
- 7½ cm verse gemberwortel, geschild, julienne gesneden
- 3 sjalotjes, in ringen
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 750 ml kippenbouillon
- 40 g baconchips, voor de garnering
Voorbereiden
Week de tamarindepulp 15 minuten in 4 eetlepels warm water. Zeef de pulp.
Meng het varkensvlees met de currypasta, kurkuma, het vijfkruidenpoeder, de suiker, het gezeefde tamarindesap, de vissaus, een derde van de gember, de sjalotjes en de knoflook.
Schep alles goed om en laat het vlees afgedekt 1 uur marineren op een koele plaats.
Bereiden
Verwarm een braadpan of wok. Doe het gemarineerde vlees en de bouillon erin. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Leg het deksel met een kiertje open op de pan en laat de curry 75 minuten zachtjes sudderen; het vlees is dan gaar.
Garneer de curry met de baconchips en de resterende gember.
Kookboek
Het recept 'Thaise curry met varkensvlees en gember' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek
Sallie Morris
Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder
© The House of Books