Thaise groene viscurry
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- ½ limoen
- 200 ml kokosmelk
- ½ rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- ½ groene Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 3 eetlepels Thaise groene currypasta (pot)
- 2 eetlepels vissaus
- 400 g panklare peultjes en worteltjes
- 500 g pangasiusfilet, in stukjes
- 4 takjes (Thaise) basilicum, alleen de blaadjes
Bereiden
Boen de limoen onder stromend water schoon, schil de groene schil dun af, snijd hem in dunne reepjes en pers de vrucht uit.
Breng de kokosmelk met het limoensap, de schil, Spaanse peper, currypasta, vissaus en groenten aan de kook. Voeg de vis en zout en peper naar smaak toe en laat de vis in ca. 7 minuten gaar en de groenten beetgaar stoven.
Schep het basilicum erdoor en serveer direct. Lekker met een pikante noedelsalade met cashewnoten.
Kookboek
Het recept 'Thaise groene viscurry' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oosters
diverse auteurs
In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder
© InmercViscurry tips
Reacties op dit recept
- fc Dit lijkt mij een heerlijk recept, krijg nu al trek, dit moet ik heel snel maken!