Viscurry met zalm en peultjes
bereiden
Bevat per portie
575 kcal
Ingrediënten
- 250 g zalmfilet, in blokjes van 3 cm
- 1 eetlepel limoensap
- 100 g peultjes, gehalveerd
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
- 150 ml Griekse yoghurt
Bereiden
Wrijf de zalmblokjes in met limoensap, zout en peper.
Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten.
Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Variatietip
Vervang de zalmfilet door andere stevige vis, bijvoorbeeld zeewolffilet of zwaardvis. Vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk en het kerriepoeder door Indiase of Thaise currypasta.
Het recept 'Viscurry met zalm en peultjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Viscurry tips
Reacties op dit recept
- amarylle Lijkt me lekker ga ik uitproberen.
- Judith Erg lekker en heel eenvoudig!
- Monique Dure ingredienten en het was niet lekker.
- Laura Leuk recept, smaak aan de flauwe kant. Ik had er meer van verwacht.
- Joan matig. iets wat vlak van smaak. Misschien met kokos lekkerder?
- Wilhelmus Fantastisch recept, eenvoudig maar heel lekker als het correct wordt uitgevoerd.