Viscurry met zalm en peultjes
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vis
bevat per portie
- 575 kcal
Ingrediënten
- 250 g zalmfilet, in blokjes van 3 cm
- 1 eetlepel limoensap
- 100 g peultjes, gehalveerd
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
- 150 ml Griekse yoghurt
Bereiden
Wrijf de zalmblokjes in met limoensap, zout en peper.
Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten.
Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Variatietip
Vervang de zalmfilet door andere stevige vis, bijvoorbeeld zeewolffilet of zwaardvis. Vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk en het kerriepoeder door Indiase of Thaise currypasta.
Bron
Het recept 'Viscurry met zalm en peultjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau