Viscurry van nijlbaars
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vis
bevat per portie
- 290 kcal
- 35 g eiwit
- 13 g vet
- 10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g nijlbaarsfilet
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels olie
- 6 bosuitjes, in ringetjes (groen en wit apart houden)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 250 ml visbouillon (van ½ tablet)
Bereiden
Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden. Geef er rijst, naanbrood of vloerbrood bij.
Vervangende vis
Vervang de nijlbaars door kabeljauwfilet of botermakreel.
Bron
Het recept 'Viscurry van nijlbaars' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau