Viscurry uit Goa
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 theelepels mosterdzaad
- 1 kleine ui, gesnipperd
- stukje pijpkaneel van 2½ cm
- 10 g verse gember
- 7 grote tenen knoflook
- 1-3 milde gedroogde rode chilipepers
- 2 theelepels gemalen komijn
- 4 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel geelwortelpoeder
- 1 theelepel garam masala
- 2 middelgrote tomaten, gepureerd
- 400 ml kokosmelk
- 450 g stevige witte visfilets, in grote blokjes
- zout naar smaak en veel versgemalen zwarte peper
Bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan. Doe het mosterdzaad erbij, wacht tot het gaat springen, zet het vuur laag en doe ui en kaneel erbij. Fruit de ui in ca. 8 minuten goudkleurig.
Pureer met een blender of staafmixer de gember, knoflook en chilipeper met 50 ml water tot een gladde pasta. Doe die met de gemalen specerijen bij de ui. Verwarm alles tot het water is verdampt en bak het nog 2 minuten, of tot de olie vrijkomt. Voeg de tomaten toe met 100 ml water, laat al het water verdampen en bak de pasta 4-5 minuten of tot de olie erop komt drijven.
Roer de kokosmelk erdoor samen met 150 ml water, breng alles tegen de kook aan en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Doe de vis erin en laat die in 4-5 minuten gaar worden. Proef of de smaak goed is en serveer.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Viscurry uit Goa' is afkomstig uit het kookboek...
De Indiase keuken van Anjum
Anjum Anand
Aan de hand van meer dan 100 eenvoudige maar overheerlijke gerechten neemt Anjum ons mee op een culinaire rondreis door haar betoverend mooie vaderland... lees verder
© Kosmos Uitgevers