Gepocheerd ei met basilicumdressing

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 biologische sinaasappel, schoon geboend
  • 15 g verse basilicum
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 verse eieren
  • 200 g wortel, julienne geraspt

Bereiden

Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Doe het basilicum met de komijn, de sinaasappelrasp, 75 ml sap en de olijfolie in de blender en meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een knalgroene dressing. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

Breng in een hapjespan een flinke laag water met de azijn en een snuf zout aan de kook. Breek de eieren één voor één boven een kopje en laat ze in het water glijden. Verwarm de eieren 3-4 minuten tegen de kook aan tot het wit net gestold is, maar de eidooiers nog zacht zijn.

Maak op borden een nestje van de worteljulienne. Neem de eieren één voor één met een schuimspaan uit het water, laat ze even uitlekken en leg ze dan op de wortelnestjes. Schep er een lepel basilicumdressing over. Geef de resterende dressing er in een schaaltje bij.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Gepocheerd ei met basilicumdressing' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lang jong

'Lekker lang jong' is het kookboek dat in 175 spannende en inspirerende recepten de theorie over gezond eten van de Belgische arts Kris Verburgh in zijn... lees verder

© Van Lindonk & De Bres

Gepocheerd ei tips

Reacties op dit recept

  • carina Alleen als je zelf kipjes houdt kun er zeker van zijn dat je verse eieren hebt.